Božanska i demonska priroda

Objavljeno
Komentari Nijedan

U petneastom poglavlju Bhagavad-gite Šri Krišna nam je tako lijepo objasnio da postoje dvije vrste živih bića i da, obzirom da se trenutno nalazimo zarobljeni ovdje u materijalnom svijetu, logično je za pretpostaviti da smo mi ti koji spadaju u tzv. kategoriju uvjetovanih.

Na sreću, čuli smo da oni koji u(s)poznaju pravu prirodu Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne, zapravo znaju sve i shodno tome se angažiraju u služenju Svevišnjeg Gospodina svim svojim srcem odn. energijom.

Sada je na redu šesnaesto poglavlje koje će nam dati dublji uvid u prirodu naše uvjetovanosti…

Bez da uopće pobliže ulazimo u tematiku narednog poglavlja, zanimljivo je nakratko se zadržati samo na naslovu istog. Naime, za razliku od uobičajene predrasude prema kojoj imamo npr. sklonost nekim osobama priljepiti etiketu demona ili pak, s druge strane, proglasiti nekoga svecem odn. božanskom osobom bez odgovarajućih kriterija, vrlo je poučno uočiti da se ovdje radi o “prirodi” što nam ukazuje da bi neke naše dosadašnje koncepcije o gledanju na osobe koje se nalaze oko nas ili čiji odraz možda gledamo svakog jutra dok peremo zube, mogle tresnuti o zemlju uz poprilično zvučnih efekata.

Kako biste saznali o čemu se radi, pozivamo Vas1 da dođete na predavanje “Božanska i demonska priroda” koje se održava u utorak, 8.10.2013.-e2 godine s početkom u 19 sati u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19. Predavanje će, ovaj put, održati Gour-Gadadhara Dasa, a ulaz na predavanje je slobodan.

1 Ne preporučamo osobama slabog srca.

2 Udruga za duhovnu kulturu “Atmarama” aktivna je, kao što vidite i tijekom državnih praznika.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →