Objavljeno
Komentari Nijedan

Ako razmotrimo da je prošli termin ciklusa “Krema vedske mudrosti” bio ispunjen gostovanjem Njegove Svetosti Šrila Smita Krišna Maharaja, te da je večer protekla u neobičnom formatu1, smatram da tema narednog programa koji se održava u utorak, 12.-og srpnja 2016.-e s početkom u 19 sati2 neće biti niti previše strana, no niti (pre)bliska.

Naime, stjecajem okolnosti, predavač na seminaru je prošli put bio “osamljen” glede tehničke podrške koja u ovom slučaju znači snimanja programa za potrebe arhive kao i svih onih koji ne mogu (redovito) prisustvovati našim programima.

U čemu je stvar?

Vrlo jednostavno — tehnika je zakazala, pa iako je snimač bio aktivan čitavo vrijeme, došlo je do problema prilikom zapisivanja datoteke ne memorijsku karticu, te je čitav snimak na kraju ispao neupotrebljiv.

Da ne bismo čekali s reprizom dulje vrijeme, odlučili smo to učiniti odmah, tako da nas i ovaj put očekuje diskusija u svezi dočeka Gospodina Šri Krišne u Dvaraki.

1 Radi se o tome da smo imali grupnu radionicu ili tzv. “konstelaciju” na temu situacije u našoj zajednici sa željom da otkrijemo kako poboljšati stvari i krenuti dalje…

2 Adresa je: prvi kat “Starog hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Ovog puta u terminu našeg redovitog programa u sklopu projekta “Krema vedske mudrosti” imamo lijepo iznenađenje!!

Naime, u goste nam dolazi naš dragi duhovni učitelj — Smita Krišna Swami, no program se ovaj put održava s početkom u 18 sati i ne održava se na našoj uobičajenoj adresi u Čakovcu, već u prostoru Sankaršan Prabhua i njegove supruge Akšye…utorak, 28.6.2016.-e…

Pošto vaš vjerni autor nije niti sam u potpunosti siguran kako točno stići do tamo i treba svog Sherpu, mogu samo objaviti točnu adresu: Okrugli Vrh 78a — negdje u goricama u Gornjem Međimurju.

Autor
Kategorije gosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nije prvi put, ali, bez brige, nije niti zadnji put da se moj zacrtani plan izjalovio na “bojnom polju”.

No, ono što me tješi da tome nije razlog nekakva učmalost, protraćeno vrijeme ili neka druga tzv “eskapistička aktivnost” jer materijalna energija — maja nudi u svom izlogu mnoge artikle.

Naprotiv, naše odstupanje od “plana” plod je čiste zainteresiranosti polaznika seminara “Krema vedske mudrosti” koji me često iznenade količinom i/ili kvalitetom svojih upita…

Kako god, opet nas čeka nastavak diskusije u svezi dočeka kojeg su stanovnici grada priredili svom najdražem Gospodinu Šri Krišni nakon Njegovog dužeg izbivanja iz Dvarake. Pokušajmo biti proroci predviđajući da bi neki od stihova i/ili komentara Šrila Prabhupada na nadolazeće stihove mogli izazvati vodopad pitanja, pa stoga budimo spremni na još jedno zakašnjenje u našem voznom redu.

Ukratko, nastavak diskusije slijedi u utorak, 14.-og lipnja 2016.-e na prvom katu “Starog hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Ako se već ne sjećate što je bio predmet prošle diskusije na našem redovnom terminu, nadamo se da Vas još drži duhovna inspiracija.

No, vjerujemo da se (barem) sjećate poante da u duhovnom životu ne vrijedi krilatica “Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane”, već da je samo pitanje kakva je nečija “zora”.

Stanovnici Dvarake konačno su dočekali svojih “pet minuta”, te su Svevišnjem Gospodin Šri Krišni priredili srdačan doček. Nešto o tome smo čuli prošli put, dok nas ovaj put čekaju “zaostali” stihovi koji se na neki način nisu mogli uklopiti u prošlom terminu.1

Drugim riječima, pred nama je još jedna diskusija za “kulturološke sladokusce” koja nam otkriva neke od čari bezvremenske vedske kulture koja je uvijek svježa i relevantna — na nama samima je samo do odlučimo do koje mjere je želimo implementirati u svojim životima danas kako bismo požnjeli nektarske plodove.

Spomenimo još samo tehnikalije: utorak, 31. svibnja 2016.-e, 19 sati, prvi kat “Starog hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec, Gour-Gadadhara Dasa, slobodan ulaz…

1 Uvjeren sam da za to nije više potrebno trošiti riječi jer se zapravo radi o već dobro poznatoj pojavi s gotovo regularnim ciklusom pojavljivanja.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nadopuna: Dobre vijesti…Candramauli Mahraja će produžiti svoju turneju i počastiti nas svojim prisustvom u našem redovitom terminu predavanja u ciklusu “Krema vedske mudrosti”!!!

Stoga, ne propustite doći u utorak, 17.6. u 19 sati naoružani pitanjima na večer Šrimad Bhagavatama — prvi kat “Starog hrasta” — Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec!

U goste nam dolazi Njegova Svetost Candramauli Swami koji će tijekom svoje male turneje održati nekoliko programa u našem kraju, pa Vas pozivamo da pravilno, te pravodobno isplanirate svoje slobodno vrijeme.

Za one koji još ne poznaju našeg gosta-propovjednika, evo nekoliko riječi:

Njegova Svetost Candramauli Swami misionar je i duhovni učitelj bhakti-yoge – tisućljetne tradicije vedskog duhovnoga znanja kakvo je predstavljeno u Bhagavad-giti, drevnoj riznici mudrosti, knjizi koja je oduševljavala ljude poput Alberta Einsteina, Schopenhauera, Nikole Tesle, Goethea, H.D. Theureaua i mnogih drugih. Bhakti-yogu prakticira duže od 40 godina, služi u Indiji, Europi i USA, a u posljednjih ga se desetak godina često može vidjeti u zatvoru – naime kao začetnik i idejni vođa projekta ISKCON Prison Ministry održava duhovne programe po zatvorima svijeta, šireći ovu mudrost i razveseljavajući zatvorenike. Učenik je Njegove Božanske Milosti A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada čijom je zaslugom mudrost Bhagavad-gite poklonjena zapadu.

Prvi na redu je Varaždin — gdje u petak 13.-og svibnja Njegova Svetost Candramauli Swami gostuje na javnom programu u varaždinskoj Gradskoj športskoj dvorani, Arena (Vip, 1. kat; Šetalište Franje Tuđmana 1) u 18:30 sati.
Program će se sastojati od meditativne glazbene točke i predavanja s naslovom „Kako pronaći znanje koje donosi istinsku sreću u naš život?“

U subotu možete navratiti u “Namaste” centar u Varaždinu (ulica Ivana Milčetića 2) gdje Vas očekuje “klasičniji” program s početkom u 17 sati.

Nedjelja je rezervirana za posjet Hare Krišna kulturnom centru gdje će Candramauli Maharaja biti gost na tradicionalnoj nedjeljnjoj gozbi s početkom u 17 sati. Adresa centra je Cankarjeva 6, Lendava (Slovenija).

Na kraju turneje naša Udruga za duhovnu kulturu “Atmarama” organizira u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Mladen Kerstner u Ludbregu predavanje na temu “Kako pronaći znanje koje donosi istinsku sreću u naš život?“

Pozivamo Vas da se odazovete u što većem broju, na što više programa i dohvatite “Duhovnu inspiraciju”!

Ulaz na sve programe je, kao i Vaša donacija, slobodan.

Autor
Kategorije gosti

← Starije Novije →