Objavljeno
Komentari Nijedan

Imali smo prošli put neke dvojbe da li vrijeme iskoristiti za ponavljanje gradiva koje radi tehničkog problema nije “zapamćeno” ili krenuti dalje…odlučili smo se da u malo izmijenjenom obliku učinimo obje stvari, pa smo tako imali zanimljivu radionicu na temu transcendentalnih odlika kralja Parikšita uz koju smo mogli ponoviti sve ono što je snimač propustio.

Naredno predavanje “Duhovni istraživač” daje nam mogućnost da se pozabavimo jednom od najznačajnih odlika čistog bhakte kalibra Maharađa Parikšita. Pored toga čuti ćemo (nadam se) još ponešto o djelatnostima kralja Judištira i, potom, završavamo u dobro znanom stilu — Šri Krišna kreće ka Dvaraci.

Nadam se da će nam ostati i ponešto vremena da napravimo malu rekapitulaciju nekoliko poslijednjih poglavlja Šrimad Bhagavatama, jer ćemo okončanjem ovog krenuti u malo drugačije vode…

Na kraju, spomenimo da se program održava u uobičajenom terminu — četvrtak (1.12.2016.), s početkom u 19 sati, na našem starom mjestu: prvi kat “Starog Hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Ovom prilikom želimo uputiti iskrene molitve Svevišnjem Gospodinu Šri Krišni za brzi oporavak našeg Gudakeša Prabhua u nadi da će biti u mogućnosti pridružiti nam se već tijekom našeg narednog termina!!

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Već smo nekoliko puta bili zaokupljeni diskutiranjem odlika cara Parikšita, iako, moramo priznati, dinamika nije baš bila na zavidnoj razini…i taman kad smo prošli put pomislili da smo uspjeli proći solidan broj stihova, na kraju predavanja nas je dočekalo (ne)ugodno iznenađenje…

Naime, iz nekog, meni neobjašnjivog razloga, brojač snimača kojim uglavnom snimamo naša predavanja je na kraju pokazivao 0:00:00.

Što to praktično znači?

Moram priznati da niti sam još ne znam…

Za sve Vas koji (redovito) posjećujete naše programe, neće se puno toga promijeniti1, odn. pozivamo Vas na slijedeći program u ciklusu “Krema vedske mudrosti” koji se održava u četvrtak, 17.11.2016.-e godine s početkom u 19 sati na adresi: prvi kat “Starog Hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Predavač se još nije odlučio hoćemo li ponavljati “staro” odn. “ne-snimljeno” gradivo ili krećemo dalje ostavljajući “reprizu” za neki naredni termin.

1 Nadam se da ste već upoznati s promjenom termina koja je obznanjena u našoj prošloj najavi.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Od narednog četvrtka — 3.11.2016.-e godine predavanje u okviru projekta “Krema vedske mudrosti” će se umjesto dosadašnjeg termina utorkom održavati svaki drugi četvrtak s početkom u 19 sati na staroj adresi: prvi kat “Starog Hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Sve drugo, za sada, ostaje po starom.

Napomenimo da novi termin vrijedi za sve programe do kraja ova kalendarske godine, a za nadalje ćemo Vas pravodobno obavijestiti.

Vidimo se u četvrtak, 3.11.2016.-e u 19 sati.

Autor
Kategorije novosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Upravo je započeo duhovno-najpovoljniji mjesec u godini, tzv. Kartik kad je izuzetno povoljno učiniti neki dodatni napor na polju duhovnosti…

Iz tog razloga ne preostaje nam ništa drugo negoli barem nastaviti u istom ritmu, a slijedeće predavanje “Odlike cara Parikšita (nastavak)” bi možda trebalo rasvijetliti i neke nove trenutke glede budućnosti projekta “Krema vedske mudrosti”…

Naime, na prošlom predavanju dat je prijedlog1 mogućeg poboljšanja kvalitete čitavog projekta, pa je stoga, kao što smo naveli u samom uvodu, ovo je pravi čas za takvu diskusiju.

Naravno, ne morate se bojati da će čitavo vrijeme predavanja biti utrošeno na “tehničke detalje”, već slijedi nova diskusija o događajima koji su prethodili samoj pojavi cara Parikšita i onome što je uslijedilo netom nakon toga. Sve skupa je to zapravo prekrasna ilustracija vedske duhovne kulture koja nikada ne stavlja puke rituale ispred duhovne esencije.

Kralj Judištira, se iz tog razloga prilično (po)trudio da sve bude “onako kako Bog zapovijeda” —- legitimni nasljednik Pandava se treba pojaviti u povoljnom okruženju, te ispuniti sve ono što se od njega očekuje….a to uopće nije malo.

Nećemo zaboraviti niti slavljenje Gospodina Damodara, pa ukoliko se nalazite u blizini Čakovca, navratite na prvi ovogodišnji program tijekom mjeseca Kartika koji se održava u utorak, 18.-og listopada s početkom u 19 sati na našem starom mjestu — prvi kat “Starog Hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38.

1 Prijedlog, naime, uključuje da bi sam predavač imao više posla pripremati predavanja, no, sudionici seminara, također ne bi bili lišeni “dodatne milosti”.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Inicijativa koju smo obznanili prošli put i nije baš urodila plodom u smislu da se nitko nije javio pomoći u rješavanju zagonetke. U međuvremenu sam se dosjetio da bi možda bilo mudrije za isti zadatak uključiti našu (malu) kćer koja jednostavno obožava takve stvari.1

No, trebao bih biti optimističan jer sam u labirintu promišljanja kako unaprijediti kvalitetu našeg projekta “Krema vedske mudrosti” ipak došao do određenih ideja za čiju će realizaciju, kao što je objašnjeno tijekom prošlog predavanja, biti potrebno aktivnije sudjelovanje svih sudionika seminara, ali, prije toga, moramo sačekati i dolazak onih koji su iz razno-raznih razloga bili spriječeni, kako bismo i njima dali “pravo glasa”.

Ono što je za sada izvjesno jest da nastavljamo diskutirati odlike cara Parikšita čiji je čitav život, počevši čak već prije samog rođenja prilika za (duhovnu) inspiraciju na svakom koraku. To je zapravo i najbolji način kako se poboljšati svoj osobni duhovni život, izuzetno je pročišćavajuće, a pored toga slušanje o aktivnostima takvih uzvišenih duša zadovoljava i samog Svevišnjeg Gospodina Šri Krišnu.

Vrijeme i mjesto događanja je isto: utorak, 4.-og listopada 2016.-e godine, prvi kat “Starog Hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec, s početkom u 19 sati.

1 Naime, mama je nadgleda kako bi svakodnevno riješila određenu količinu takvih “radnih listova” koji služe kao priprema za buduće školovanje.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

← Starije Novije →