Objavljeno
Komentari Nijedan

U utorak 19. srpnja 2011. god. u Čakovcu u prostorijama bivšeg “GK” je održano prvo od osam predavanja ciklusa pod nazivom “Uvod u drevnu mudrost Veda”. Predavanje je pripremio i održao Gour-Gadadhara Dasa, predsjednik Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama” i poznavatelj srži vedske mudrosti Gaudiya-vaišnavske tradicije.

On je dao sažeti prikaz podjele vedskih spisa koji nam je, vjerujem, svima otvorio oči u kompleksnost i svrhovitost vedskih spisa koja zadire u sve sfere života; od jezika, gramatike, filozofije, religije, medicine, pa sve do načina ratovanja.

Dotaknuta je bila važnost sanatana-dharme, a čuli smo i o pojavljivanju religija i nekih pravaca kroz povijest kao i o nekim svetim osobama koje su bile opunomoćene da čovječanstvu prenesu nauku o Bogu, kao što je to bio A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada. Također smo, ukratko, čuli i o sastavljaču Veda Srila Vyasadevu.

Predavanje je završilo kratkom meditacijom iz Gaudija-vaišnavske tradicije koju je vodio Dharma-vatsalah Dasa, potpredsjednik udruge, uz aktivno sudjelovanje tridesetak nazočnih gostiju.

Na kraju programa poslužene su slatke kuglice i sok.

Autor
Kategorije Uvod u drevnu mudrost Veda

Objavljeno
Komentari Nijedan

Drago nam je da Vas možemo pozvati na ciklus od osam predavanja pod nazivom “Uvod u drevnu mudrost Veda”. Cilj ovog ciklusa je širem krugu pučanstva približiti drevnu mudrost Veda, te ukazati kako drevni nauk vedske mudrosti može pomoći u rješavanju problema s kojima se suočava čovjek pojedinac u današnjem modernom društvu.

Predavanja će se održavati svaki drugi utorak u prostorijama bivšeg GK. (preko puta Pilke), a prvo predavanje pod nazivom “Otkrivanje jastva” biti će u utorak, 19.7.2011. s početkom u 19h.

Ulaz je slobodan, a predavač je Gour-Gadadhara Dasa.

Veselimo se Vašem dolasku i druženju s Vama.

Autor
Kategorije Uvod u drevnu mudrost Veda

← Starije Novije →