Objavljeno
Komentari Nijedan

Nakon organiziranja programa za našeg gosta Smitu Krishnu Swamija, naša Udruga za duhovnu kulturu “Atmarama” nastavlja s redovitim aktivnostima…na redu je slijedeće predavanje — “Transcendentalno znanje (2. dio)“.

Svevišnji Gospodin Krišna će nam dati znanje da je On stvaralac vedskog duštvenog sustava, tzv. varnašrama dharme, a također ćemo čuti objašnjenje kako pravilno djelovati. To uključuje razumijevanje što je zapravo aktivnost, a što neaktivnost, odn. Krišna će svom učeniku objasniti pojmove kao:
  • karma
  • vikarma
  • akarma

što je neophodno kako bismo mogli biti uključeni u različite vrste djelovanja u ovom materijalnom svijetu bez da budemo utjecani posljedicama istog.

Predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa u utorak 5.6.2012. godine s početkom u 19h u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec, a ulaz je slobodan.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Dragi posjetitelji, radosni smo što Vas možemo pozvati na slijedeći program u okviru projekta “Večer vedske kulture”. Ovog puta naš gost biti će Njegova Svetost Smita Krišna Swami koji će završiti svoju kratku turneju na području međimurske županije programom koji će se održati u subotu 2-og lipnja 2012. godine s početkom u 17h na prvom katu prostorije poznate kao “stari Hrast”. Adresa je: dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Na programu Vas očekuje:

  • izvođenje tradicionalne duhovne glazbe
  • Smita Krišna Swami održat će predavanje na temu vedske filozofije
  • kušat ćete neke od specijaliteta vedske vegetarijanske kuhinje
  • imat ćemo i tzv. “program plus” kao malo iznenađenje

Ulaz na program je besplatan, a ukoliko želite slobodni ste ostaviti svoj dragovoljni prilog koji je u potpunosti namijenjen za pokrivanje troškova gostovanja Smite Krišne Swamija što je u skladu s vedskom tradicijom.

Autor
Kategorije Večer vedske kulture

Objavljeno
Komentari Nijedan

Drago nam je da Vas možemo obavijestiti da nam u goste stiže Njegova Svetost Smita Krišna Swami koji se pridružio Međunarodnom društvu za svjesnost Krišne (ISKCON) 1970.-e godine, a duhovnu inicijacju primio je 1971. od Šrila Prabhupada.

Odvojeni red života prihvatio je 1986. u Mayapuru (India), a inicirajući duhovni učitelj (guru) postao je 1988.

Rodom je iz Švedske gdje većinu vremena provodi na farmskoj zajednici Almviks Gard.

Na našem području održati će nekoliko predavanja i to:

  • u utorak, 29.5.2012. s početkom u 18h u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec. (ulaz je slobodan)
  • u srijedu 30.5.2012., te u petak 1.6.2012. u Lendavi, na adresi Cankarjeva 6 s početkom u 19h. (ulaz je slobodan)
  • u subotu, 2.6.2012. u 17h, na prvom katu prostorije poznate kao “stari Hrast”. Adresa je: dr. Ivana Novaka 38, Čakovec. (ulaz je slobodan)

Ovo je veoma rijetka prilika da se možemo intenzivno družiti s vrlo naprednom duhovnom osobom, stoga iskoristimo ovu mogućnost i, po mogućnosti, uskladimo svoje obaveze kako bismo mogli biti prisutni na što više predavanja.

Autor
Kategorije gosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošli put smo saznali tko je “neprijatelj br. 1″…Saznali smo gdje se on nalazi, kako ga pronaći i kako se boriti protiv njega.

Osim (pokušaja) kontrole osjetila, Šri Krišna preporučuje Arđuni kultiviranje transcendentalnog znanja što je predmet našeg slijedećeg predavanja.

Između ostalog, saznat ćemo što sâm Šri Krišna kaže o ‘povijesti’ Bhagavad-gite, razlogu Njegove pojave itd.

Predavanje će se održati 22.5.2012. godine s početkom u 19h u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec.

Ulaz je slobodan, a predavač je Gour-Gadadhara Dasa.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nalazimo se pred završetkom trećeg poglavlja Bhagavad-gite. Šri Krišna je predstavio mnoštvo argumenata zašto se Arđuna treba boriti navodeći primjere osoba koje su tako djelovale i polučile uspjeh.

Da ne bi sve ostalo na prošlosti, Šri Krišna čak daje i svoj osobni primjer pokušavajući uvjeriti svog učenika da osoba koja zaista posjeduje znanje, mora praktično podučiti neuke osobe kako djelovati u materijalnom svijetu i ostati nevezan od plodova svojih aktivnosti.

Šri Krišna, naravno, objašnjava i drugu mogućnost koja slijedi ukoliko ne djelujemo na taj način odn. ne izvršavamo svoje propisane dužnosti ili pokušavamo obavljati dužnosti koje nisu prikladne za naš položaj.

Sve u svemu, nakon toliko snažnih argumenata izrečenih sa strane Šri Krišne, izgleda da je sve prilično jasno, odn. da nema više nikakvih sumnji što nam je činiti.

No, naš ciklus predavanja na temu Bhagavad-gite ide dalje…zahvaljujući Arđuninom pitanju zašto to u praksi i nije baš tako (jednostavno).

Dođite u utorak, 8.5.2012. godine u 19h, na adresu A. Schulteissa 19, Čakovec u prostorije bivšeg GK (preko puta Pilke) i otkrijte tko je taj “Neprijatelj br. 1″ koji nas sprečava da ostvarimo ono što bismo željeli.

Predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa, a ulaz na predavanje je besplatan, a Vaša je slobodna volja ukoliko želite ostaviti proizvoljnu donaciju kojom pomažate djelovanje naše Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama”.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

← Starije Novije →