Objavljeno
Komentari Nijedan

Veoma nam je drago da Vas možemo pozvati na još jedan program “Večer vedske kulture“ koji se održava u subotu 14.7.2012. godine s početkom u 17h na prvom katu zgrade poznate kao “stari Hrast”. Adresa je: dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Ovaj put gost na progamu je Ritudvip Prabhu koji nam dolazi iz susjednog Varaždina. Dugogodišnje prakticiranje duhovnog života, temeljito poznavanje vedske filozofije i prekrasni bhajani su, nadamo se, više nego dovoljna preporuka da se odlučite gdje provesti ovo subotnje popodne i večer.

Pored ekstatičnih bhajana, lijepog predavanja, imati ćete priliku kušati i neke specijalitete iz vedske vegetarijanske kuhinje…

Ulaz na program je, kao i uvijek, u skladu s vedskom tradicijom besplatan, a ukoliko želite slobodni ste ostaviti svoj dragovoljni prilog.

Autor
Kategorije Večer vedske kulture

Objavljeno
Komentari Nijedan

Negdje na početku drugog poglavlja Bhagavad-gite, Arđuna je odlučio da ne može sâm riješti svoj problem odn. dilemu koja razdire njegovo postojanje, te da je jedini ispravni put prihvatiti duhovnog učitelja.

Prošli put smo na predavanju saznali što Svevišnji Gospodin Krišna kaže na temu “što treba naučiti od duhovnog učitelja…”

…a ovaj put ćemo čuti od samog Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne što se treba desiti s nama kada primimo znanje od vjerodostojnog duhovnog učitelja.
Gour-Gadadhara Dasa će održati predavanje na temu “Slave transcendentalnog znanja (2. dio)” u utorak, 3.7.2012. godine s početkom u 19h u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec.

Ulaz je slobodan, svjesni smo da su u gradu velike vrućine, ali vjerujte — požar materijalne egzistencije prži nas još snažnije, pa je transcendentalno znanje jedino pravo utočište prikladno za svako vrijeme i priliku.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Približavamo se kraju četvrtog poglavlja Bhagavad-gite koje nosi naslov “Transcendentalno znanje” i vrijeme je da se ponešto kaže o “Slavama transcendentalnog znanja” kako bismo bili inspirirani da se i sami “naoružamo mačem znanja” u borbi protiv iluzorne energije.

O čemu se radi?

Dođite u utorak, 19.6.2012. godine u prostorije bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresu A. Schulteissa 19, Čakovec, gdje će Gour-Gadadhara Dasa održati predavanje “Slave transcendentalnog znanja” upoznajući nas s načinima dostizanja transcendentalnog znanja, te rezultatima koje ono polučuje u životu osobe koja ga doista i posjeduje.

Predavanje započinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Dragi posjetioci,

drago nam je da Vas možemo obavijestiti da je naša arhiva upotpunjena sa svim predavanjima u ciklusu Bhagavad-gite, odn. nedostaje samo jučerašnje predavanje Transcendentalno znanje.

Pored toga, nadamo se, da ovaj put neće biti problema s preuzimanjem audio datoteka (mp3) na što smo bili upozoreni prije negoli smo krenuli u rerganizaciju naših web stranica.

No, ukoiko primijetite bilo kakv problem glede funkcionalnosti web stranica, molimo Vas da nas kontaktirate kako bismo bili u mogućnosti ispraviti nedostatke u što je moguće kraćem roku.

Vaši sluge iz Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama”

Autor
Kategorije novosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Konačno smo završili s procesom seljenja sadržaja web stranica sa starog (WordPess) na novi CMS sustav (Concrete5).

Nadamo se da će nove internetske stranice bolje služiti svojoj svrsi odn. da ćete biti u mogućnosti lakše pronaći željene informacije i sadržaje.

Slijedeće zadaće na dnevnom redu poboljšanja naših stranica su:

  • upotpunjavanje naše arhive s audio zapisima predavanja (u ciklusu “Bhagavad-gita”, te gostovanja Smite Krišne Swamija)
  • mala reorganizacija bloga
  • prevođenje sučelja webstranica s engleskog na hrvatski jezik

Ukoliko imate neko pitanje ili komentar na izgled i/ili funkcionalnost naših stranica, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate i pomognete nam da se poboljšamo.

Autor
Kategorije novosti

← Starije Novije →