Objavljeno
Komentari Nijedan

Radosni smo što opet imamo priliku biti domaćini našem dragom gostu Kratu Prabhuu koji nas je posjetio i prošle godine. Ovog puta održat će kraći seminar u dva dijela na temu “U društvu svetih osoba…”

Prvi program održat će se u utoak 21.8.2012. godine na Sajmištu — A. Schulteissa 19 (Čakovec) s početkom u 19h, a drugi dio seminara je na rasporedu u utorak 28.8.2012. godine u istim prostorima, također s početkom u 19h.

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku druženja sa svetom osobom gdje ćemo moći naučiti umjetnost kako najjednostavnije napredovati u našoj duhovnoj praksi, a nemojte zaboraviti pozvati i/ili dovesti i Vaše prijatelje i rođake.

Ulaz na seminar je, u skladu s vedskom tradicijom, besplatan, no slobodni ste ostaviti proizvoljnu donaciju koja je isključivo namijenjena za pokrivanje troškova našeg gosta propovjednika.

Autor
Kategorije gosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Mnogi pjevaju i/ili pišu o njemu, svi govore o njemu, ali veoma su rijetki oni koji ga dostižu…Njegovo Visočanstvo — mir — nije čest gost u srcima modernog čovjeka.

Niti slava, niti bogatstvo, ljepota ili učenost ne mogu ga privući…On je jednostavno rezerviran samo za one koji poznaju tzv. “formulu mira”.

Da li je ta čudesna formula raspoloživa i dostupna običnim smrtnicima poput nas?

Dođite u utorak, 14.8.2012.-e godine na Sajmište (A. Schulteissa 19) na novo predavanje “Formula mira” u ciklusu Bhagavad-gita gdje će Svevišnji Gospodin Šri Kiršna razotkriti jednu od najstrože čuvanih tajni koja nam omogućuje dostizanje onog za čime svi tako žarko žudimo.

Predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa s početkom u19h, ulaz je slobodan, a cijena za ‘formulu’ je “prema dogovoru”.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Porcijunkolovo — poznata i tradicionalna “kulturno–turistička manifestacija” ove se godine održava u Čakovcu u vremenu od 1.-5.-og kolovoza. Kako termin našeg projekta “Večer vedske kulture” pada u te dane, odlučili smo da ga za ovaj put nazovemo “ Porcijunkolovo na vedski način”.

Program će se održati u subotu 4.8.2012. godine s početkom u 17h na prvom katu zgrade poznate kao “stari Hrast” na adresi dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Ulaz na program je slobodan, a o čemu se radi možete saznati ukoliko se odlučite provesti subotno poslijepodne/večer u našem društvu.

Autor
Kategorije Večer vedske kulture

Objavljeno
Komentari Nijedan

Pred nama je novo predavanje “Svjesnost čiste duše” u ciklusu predavanja na temu Bhagavad-gite koje će se održati u utorak 31.7.2012. godine u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) — točna adresa je: A. Schulteissa 19, Čakovec — s početkom u 19h.

Peto poglavlje Bhagavad-gite započelo je veoma značajnim pitanjem Arđune: “Što je bolje, odvojenost ili predanost?” i Šri Krišna je vrlo jasno obznanio kakva duša je “veoma draga svakome…”

Ono što slijedi je detaljan opis kakva je svjesnost takve čiste duše, kako ona djeluje, kako rješava problem obuzdavanja osjetila dok prebiva u ovom svijetu, te, naposljetku, kakav rezultat je očekuje u skoroj budućnosti.

Drugim riječima, radi se o vrlo praktičnim uputstvima primjenjivim za svakoga tko razumije da nema smisla “u izvorima bijede” tražiti zadovoljstva koja “imaju svoj početak i kraj”.

Ulaz na predavanje koje će održati Gour-Gadadhara Dasa je, i ovog puta, slobodan.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošli put smo završili s četvrtim poglavljem Bhagavad-gite koje nosi naslov “Transcendentalno znanje” u kojem je Šri Krišna objasnio različite vrste žrtvovanja koje osoba može vršiti u skladu sa svojim društvenim položajem, sklonostima, sposobnostima…

Da bismo u tome bili uspješni, te da ne padnemo u zamku “obavljanja tuđeg posla” (što je zapravo griješno u skladu s vedskim spisima), Šri Krišna nam savjetuje prihvaćanje vjerodostojnog duhovnog učitelja koji je “vidio istinu”. Rezultat primanja znanja od takve osobe jest da više nećemo pasti u iluziju.

Na kraju četvrtog poglavlja, Šri Krišna ohrabruje svog učenika Arđunu da “naoružan mačem znanja sasiječe sve sumnje koje su se pojavile u njegovom srcu radi neznanja”, te izvrši svoju dužnost, odn. da se bori…

Naizgled, zvuči prilično jednostavno, no Arđuna još uvijek nije uvjeren.

Jesmo li mi?

Ukoliko nam još uvijek nije jasno “što i kako”, bit će zanimljivo čuti kakva još pitanja muče Arđunu kojima započinje peto poglavlje Bhagavad-gite.

Dođite na novo predavanje “Predanost ili odvojenost” u ciklusu Bhagavad-gita koje se održava u utorak, 17.7.2012. godine s početkom u 19h u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) — točna adresa je: A. Schulteissa 19, Čakovec.

Predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa, a ulaz je, ovaj put, slobodan.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

← Starije Novije →