Objavljeno
Komentari Nijedan

Naredni program u sklopu projekta “Večer vedske kulture” donosi nam dragog gosta Dharma-vatsalah Prabhua koji nam dolazi iz susjednog Varaždina. On će biti zadužen za bhađane, a također će održati i predavanje na temu “Načela bhakti-yoge”.

Stara latinska poslovica kaže:

repetitio est mater studiorum

odn. da je “ponavljanje majka znanja”, pa smo stoga sigurni da će svatko imati dobrobit od predavanja — novi posjetioci programa imat će priliku naučiti što su osnovna načela na kojima se zasniva prakticiranje procesa bhakti-yoge, dok svi oni među nama koji su o njima već čuli puno puta, imati će mogućnost provjeriti koliko aktivno odn. ozbiljno slijedimo temelje duhovne prakse.

U svakom slučaju, preporuka da provedete subotnje poslijepodne u našem društvu.

Program se održava u ‘multimedijalnoj dvorani’ na prvom katu zgrade poznate kao “stari Hrast” (dr. Ivana Novaka 38, Čakovec), u subotu 6.4.2013.-e godine s početkom u 17 sati.

Ulaz je, kao i do sada, slobodan, no još uvijek nemamo informaciju kakva je situacija glede prasadama.

Autor
Kategorije Večer vedske kulture

Objavljeno
Komentari Nijedan

Na prošlom predavanju smo (konačno) imali priliku čuti o nekim od najznačajnijih obilja Svevišnjeg Gospodina koja nam pružaju uvid u Njegovo prisustvo u materijalnoj kreaciji. Na tome možemo zahvaliti samo milosti Arđune koji je vaišnava i daje mogućnost onima koji ne mogu razmišljati na duhovni način da ipak imaju priliku nekako opaziti Šri Krišnu kroz Njegova obilja.

Kako su Krišnini bhakte vrlo milostivi, imati ćemo priliku biti svjedoci njihove milosti i u jedanaestom poglavlju Bhagavad-gite…

Naime, već sredinom desetog poglavlja Arđuna je dobio potpuno realizaciju o položaju Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne, no, ipak i dalje postavlja pitanja kako bismo mogli razriješiti vlastite dileme glede istinskog duhovnog života.

Osobno možemo reći da nam je veoma drago da je pred nama diskusija jedanestog poglavlja koje je dugo vremena bilo svojevrsna misterija u koju nismo nikako mogli prodrijeti, no sada nam je to veoma drago i blisko poglavlje Bhagavad-gite.

Zato Vas pozivamo da dođete u utorak, 26.3.2013.-e godine na predavanje “Kozmički oblik” koje će Gour-Gadadhara Dasa održati na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec (na Sajmištu) s početkom u 18:30 sati.

Cijena ulaznice je želja da primimo milost.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Izgleda da nije nimalo lako stići do diskusije o obiljima Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne. Naime, već prošla dva predavanja najavljujemo dotičnu temu, ali uvijek smo negdje ‘zapeli na putu’, odn. kao da nam je Šri Krišna želio reći da se treba dobro pripremiti za finale desetog poglavlja Bhagavad-gite.

Za ovaj put se nadamo da smo uspjeli otkloniti sve ‘prepreke’, posebice stoga jer smo prošli put vrlo detaljno prodiskutirali tzv. catuh-sloki ili “četiri suštinska stiha” Bhagavad-gite.

Ono što slijedi je jedna od veoma važnih lekcija koju će za našu dobrobit izreći Arđuna, dajući nakon toga riječ Šri Krišni da osobno kaže nešto o malenom djeliću Svojih obilja kako bi povećao našu devociju prema Njemu.

Nadamo se da ćete biti u prilici pronaći neko od Krišninih obilja koje budi devociju u Vama, pa Vas stoga pozivamo da dođete u utorak, 12.3.2013.-e godine na adresu A. Schulteissa 19, Čakovec (na Sajmištu) gdje će Gour-Gadadhara Dasa održati predavanje “Krišnina obilja” s početkom u 18:30 sati.

Ulaz je, kao i do sada, slobodan.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prema prognozi vremena, pred nama su ljepši dani — sunčano i više temperature. Mogli bismo reći da se polako nazire proljeće.

Da je to uistinu tako, dokaz je naš gost na programu “Večer vedske kulture”…

Naime, u posjetu nam iz Maribora (Slovenija) dolazi dragi Gargamuni Prabhu koji je zadužen za podizanje opće svjesnosti vođenjem bhajana, a nakon toga na redu je prosvjetljenje u vidu filozofskog predavanja.

Nismo u mogućnosti reći naslov teme, ali znamo da neće biti o proljeću.

Ne, ne morate se bojati…_prasadam_ neće izostati niti ovaj put.

Znači, zborno mjesto je ‘multimedijalna dvorana’ na prvom katu zgrade poznate kao “stari Hrast” (dr. Ivana Novaka 38, Čakovec), u subotu 2.3.2013.-e godine s početkom u 17 sati !!!

Autor
Kategorije Večer vedske kulture

Objavljeno
Komentari Nijedan

Deseto poglavlje Bhagavad-gite je započelo riječima koje su izgoverene “za tvoju dobrobit” i kako kaže Svevišnji Gospodin Šri Krišna, “daju znanje koje je bolje od onoga što sam do sada objasnio”.

Iako je plan bio da obradimo veći broj stihova, različite odlike koje je Šri Krišna naveo u stihovima 4 i 5, te prekrasna objašnjenja Šrila Prabhupada u njegovom komentaru, uzeli su svo naše vrijeme koje je proteklo u veoma živoj diskusiji.

Nadamo se da će naš webmaster uskoro naći dovoljno slobodnog vremena pa da osvježi arhivu s novim lekcijama koje bhakta Mario tako neumoljivo snima , pa da pružimo priliku svim onima koji stanuju podalje od Čakovca da nam se pridruže u našoj transcendentalnoj avanturi.

Stoga, nadamo se da ćemo ovaj put uspjeti prodiskutirati centralni dio ovog poglavlja u kojem će Šri Krišna dati uvid u samo jedan mali djelić Svojih obilja što bi trebalo povećati našu želju da povećamo svoju devociju prema Svevišnjem Gospodinu shvaćajući u potpunosti naš beznačajni položaj u odnosu na Njega.

Dođite u utorak, 26.2.2013.-e godine na novo predavanje “Obilja Apsoluta (2. dio)” u ciklusu Bhagavad-gita i pokušajte pronaći upravo ono obilje koje će preokrenuti Vaš duhovni život!!!

Predavač je Gour-Gadadhara Dasa, ulaz je slobodan (kao i Vaša donacija), adresa je A. Schulteissa 19, Čakovec (na Sajmištu), a program započinje u 18:30 sati.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

← Starije Novije →