Objavljeno
Komentari Nijedan

Ako je netko posumjao da smo posustali radi toplinskog vala, morat ćemo Vas razočarati.

Temperatura (zraka) je u porastu, dolazi ljeto, a mi diskutiramo možda i najsloženije poglavlje Bhagavad-gite. Radi se o trinaestom poglavlju koje nosi naslov “Priroda, uživalac i svjesnost” i Šrila Prabhupada kaže da bismo ovo poglavlje trebali studirati uz pomoć duhovnog učitelja, no mi prihvaćamo da su Bhaktivedanta komentari i društvo bhakta dobitna kombinacija da prodremo u misteriju ovog poglavlja koje, na neki način, odlikuje stil Upanišada.

Za one koji nisu redovno s nama, recimo i to da smo u prošlom redovnom terminu Bhagavad-gite imali u gostima Smita Krishna Swamija, a prije toga smo započeli trinaesto poglavlje s Arđuninim pitanjima jer je veći dio ‘predavanja’ iskorišten za radionicu.1

1 Iz nekoliko izvora smo doznali da je iskustvo bilo pozitivno.

Niti sami ne znamo što nas očekuje ovaj put…škola je završila i nadamo se da je naš grafički dizajner još uvijek na životu iako je morao uzeti neplaćeni dopust.

Malu stanku smo također iskoristili da upotpunimo našu arhivu predavanjima iz ‘druge trećine’ Bhagavad-gite čime su obuhvaćena sva predavanja od 7.-og do 12.-og poglavlja.

Ako niste sigurni hoće li Vam mozak proključati na ovoj vrućini, srdačno ste pozvani da nam se pridružite u utorak, 18.6.2013.-e godine u prostorijama bivšeg GK-a (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19 (Čakovec) s početkom u 19 sati — mi ćemo se potruditi da Vas zagrijemo — topla prostorija — nema klima uređaja — ‘jednostavna’ filozofija.

Predavač je, i ovaj put, Gour-Gadadhara Dasa, a radi posebnih okolnosti ovaj put nećemo naplatiti ulaz na program. Naprotiv, svakog posjetioca očekuje malo Krišnine ‘milosti’ u obliku prasadama.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Konačno!!

Bhakta Mario je (bio) vrijedan, ali je webmaster prezauzeta lijenčina.

No, od danas, naša arhiva je upotpunjena, pa možete pronaći sva predavanja iz ciklusa Bhagavad-gita s tematikom Bhakti-yoga (7.—12. poglavlje) ovdje

Autor
Kategorije novosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Jučer nam je u gostima bio Upananda Prabhu — učenik Njegove Svetosti Smita Krishna Swamija, a pred nama je njegova mala turneja na našim prostorima.

Imamo veliku sreću i zadovoljstvo da opet možemo ugostiti Šrila Smita Krishna Swamija koji u naše krajeve dolazi u utorak, 4.-og lipnja 2013.-e godine.

Za sada su u planu slijedeći programi:

  • večernji program u Čakovcu 4.6.2013.-e koji će se održati umjesto uobičajenog predavanja u ciklusu Bhagavad-gita s početkom u 18 sati u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19
  • za srijedu je predviđen interni (kućni program)1
  • večernje predavanje u Hare Krišna centru na adresi: Cankarjeva 6, Lendava (Slovenija) s početkom u 18 sati

Kad već vrijeme nije baš idealno, imamo predivnu priliku iskoristiti svoje slobodno vrijeme na najbolji mogući način u društvu bhakta odn. svetih osoba, slušajući o Šri Krišni i pjevajući o Njegovim slavama.

Naravno, sve to začinit ćemo i nekim ukusnim preparacijama koje ćemo ponuditi Svevišnjem Gospodinu za Njegovo zadovoljstvo.

Ulaz na sve programe u organizaciji Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama” je besplatan, no napominjemo da je ovo izuzetna prilika da pomognemo organizaciju ovog i sličnih programa svojom proizvoljnom donacijom od srca.

Sve donacije koje se skupe za vrijeme gore navedena tri programa biti će u cijelosti predana našem gostu, putujućem propovjedniku, osobi u odvojenom redu života (sannyasi) – Smita Krishna Swamiju.

1 detalje o programu možete saznati kod Dharma-vatsalah Prabhua na programu u utorak

Autor
Kategorije gosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prva subota ovaj put nam dolazi vrlo rano i to u mjesecu koji bi trebao obilježiti početak ljeta, no vrijeme i vremenska prognoza baš i ne ukazuju na tako što.

No, duhovni život, na sreću, uvijek pruža nešto drugo, pa Vas stoga srdačno pozivamo da u našem društvu provedete subotnje popodne ovog ‘ljetnog mjeseca’

Da to ne bude samo pozivnica bez pokrića, otkrit’ ćemo što smo pripremili.

Naime, po prvi puta u povijesti projekta “Večer vedske kulture” naše Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama” imamo priliku ugostiti (bhakti)yogija Upanandu Prabhua.

Upananda Prabhu nam dolazi iz Virovitice, začinit će naše bhađane kojima će orkestrirati Dharma-vatsalah Prabhu.
To nije sve — naš gost održat će i prigodno predavanje…na rasporedu će biti i Gospodinova milost u obliku prasadama, a pri kraju programa, kao nagrada za one navjernije/najstrpljivije očekuje nas posebno iznenađenje.

Kako je to iznenađenje, ne možemo otkriti o čemu se radi – dođite i saznajte.

Cijena ulaznice za program je i ovaj put veoma pristupačna.

Sve se dešava u subotu, 1.6.2013.-e godine s početkom u 17h na prvom katu — ‘multimedijalna dvorana’ – zgrade poznate kao “stari Hrast”, dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Autor
Kategorije Večer vedske kulture

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nakon što smo ugostili Njegovu Svetost Candramauli Swamija vraćamo se našim redovitim aktivnostima — na redu je novo predavanje “Arđunina pitanja” kojim započinjemo diskusiju na trinaesto poglavlje Bhagavad-gite…

Za one koji nisu upućeni, to znači da ulazimo u ‘posljednju trećinu’ ove svete knjige čija je glavna tema jnana-yoga.

Netko se, znajući zaključak Šri Krišne kojim je završio poglavlje “Predano služenje”, s pravom, može priupitati što još nije izrečeno nakon što je Svevišnji Gospodin u cijelom nizu stihova detaljno obrazložio tko Mi je veoma drag.

No, Šri Krišna ima još puno toga za reći, a prije svega želi odgovoriti na još mnoštvo pitanja koja mu Arđuna treba postaviti.

Premda je Arđuna još sredinom desetog poglavlja došao do krunske spoznaje o stvarnom položaju Šri Krišne, usudili bismo se reći da tem(a)e koje nas očekuju do kraja Bhagavad-gite imaju posebno značenje za svakoga od nas, ponekad možda nose i veću ‘težinu’ za sve koji smo još poprilično uvjetovani utjecajem kojeg na našu svjesnost ima Krišnina iluzorna energija poznata kao maya.

Spomenimo da, pored gore navedenog, želimo još napraviti i posebnu radionicu kako bismo u potpunosti zaokružili prošlo predavanje, sretni smo da Vas pozovemo da nam se pridružite.

Početak programa je u utorak 21.5.2013.-e godine u 19 sati na adresi A. Schulteissa 19 (Čakovec) u prostorijama bivšeg GK-a (preko puta Pilke); ulaz je slobodan; predavač je Gour-Gadadhara Dasa.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

← Starije Novije →