Objavljeno
Komentari Nijedan

Počela je školska godina, bliži se prva subota u mjesecu, što znači da je vrijeme za novi termin našeg već pomalo tradicionalnog programa “Večer vedske kulture”.

Autor ove najave se sjeća svojih školskih dana koji su na početku školske godine još uvijek bili ispunjeni određenom dozom entuzijazma kako ćemo (na)učiti novo školsko gradivo. No, sreća je trajala kratko, jer je ubrzo stiglo ponavljanje kojem kao da nikada nije bilo kraja.

Kako bismo uspjeli održati Vaš entuzijazam na visokoj razini, odlučii smo se za svojevrsni organizacijski poduhvat kako bi u goste doveli neku posebnu osobu.

Ne morate niti pokušati pogodti, jer, ovaj put, nemate šanse.

Možda Vas u potpunosti iznenadimo i s voditeljem bhajana, izborom preparacija kojima ćete biti posluženi na kraju programa, ali zasigurno će Vam lekcija Sudame Prabhua — učenika Njegove Svetosti Srila Sridhara Swamija — koji nam zajedno sa svojom suprugom stiže s mora, točnije s otoka Krka, ostati u dobrom i dragom sjećanju.

Dođite i uvjerite se.

Jedina stvar koja ovaj put neće biti iznenađenje je cijena ulaznice za program koji će se održati u prostorijama tzv. ‘multimedijalne dvorane’ na prvom katu zgrade poznate kao “stari Hrast” u subotu, 7.9.2013.-e godine s početkom u 17 sati.

Autor
Kategorije Večer vedske kulture

Objavljeno
Komentari Nijedan

“Yoga Vrhovne Osobe” je naslov novog predavanja u ciklusu Bhagavad-gita koje započinje diskutirati istoimeno poglavlje Bhagavad-gite.

Vrlo je zanimljivo da ovo predavanje pada tik pred dan pojave Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne ili tzv. Janmaštami, a dan nakon toga (u četvrtak, 29.8.2013.-e) je dan kada slavimo pojavu Šrila Prabhupada!!

Sve u svemu, u susret nam dolaze veliki duhovni praznici, posebice za vaišnave, pa je utoliko ljepše diskutirati purušottama yogu gdje Šri Krišna daje svojevrsni dodatak četrnaestom poglavlju gdje smo diskutirali o trima odlikama materijalne prirode, a predano služenje je spomenuto kao jedini način kako se izdići odn. osloboditi njihovog vezujućeg utjecaja.

Počujmo, stoga što je to “Yoga Vrhovne Osobe” — predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa s početkom u 19 sati u prostorijama bivšeg GK-a (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19 (Čakovec) u utorak 27.8.2013-e godine.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Ciklus predavanja na temu Bhagavad-gite zašao je u posljednju ‘trećinu’ koja se bavi temom jnana-yoge i, zahvaljujući neumornoj službi bh. Maria, audio zapise dosad raspoloživih lekcija možete pronaći u arhivi.

Autor
Kategorije novosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošli put smo započeli diskutirati četrnaesto poglavlje Bhagavad-gite “Tri odlike materijalne prirode”. Čuli smo da Šri Krišna objavljuje da je znanje sadržano u tom poglavlju “najbolje od sveg znanja” i omogućuje osobi dostizanje savršenstva.

Malo smo prodiskutirali i o načinima kako nas tri odlike materijalne prirode ‘vežu’ za ovaj materijalni svijet…

Nakon još malo analize triju guna odn. rezultata koje one donose, bilo bi zanimljivo čuti da li je moguće i kako ih nadići.

To bi trebala1 biti tema narednog predavanja u ciklusu Bhagavad-gita koje nosi naslov “Iznad tri odlike materijalne prirode”.

Kao i obično…predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa s početkom u 19 sati u prostorijama bivšeg GK-a (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19 (Čakovec).

Nećemo reći ništa više jer smo danas na programu s Kratu Prabhuom čuli da je “postavljanje pitanja” znak inteligencije.

1 Naime, predavač uvijek ima plan koliko (otprilike) stihova proći tokom jednog predavanja, ali on nije Nad-duša u srcu svakog živog bića, pa da unaprijed zna koliko će pitanja biti postavljeno odn. koliku će pozornost određena tema pobuditi kod polaznika seminara u vidu diskusija koje se dešavaju tijekom predavanja.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nakon dugo očekivanog osvježenja, prije svega u vidu itekako potrebne kiše koja u ovom trenutku napaja žednu zemlju Međimurske županije, u goste nam uskoro stiže naš uvijek dragi gost Kratu Prabhu…

Nažalost, radi obaveza u drugim mjestima, neće ostati duže vremena, pa, stoga, ovaj put možemo organizirati samo dva programa i to:

  • tradicionalni nedjeljni program u Lendavi, 11.8.2013.-e u Hare Krišna centru na adresi: Cankarjeva 6, Lendava (Slovenija) s početkom u 17 sati, te naredni dan
  • “Večer s Kratu Prabhuom” u Čakovcu (12.8..2013.-e) koji će se održati s početkom u 18 sati u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19

Udruga za duhovnu kulturu “Atmarama” se i dalje drži vedskog načela da se programi u kojima se daje duhovno znanje ne naplaćuju, a svakom posjetiocu ostavljamo da u skladu sa svojim mogućnostima i slobodnom voljom odredi da li želi ostaviti neki proizvoljni prilog koji u ovom slučaju ide u cijelosti kao donacija našem gostu propovjedniku.

Da ne zaboravimo, obavezno na program(e) sa sobom ponesite list sa svim mogućim pitanjima na koje još uvijek niste pronašli odgovor, jer Kratu Prabhu je veoma vješt u ‘konzumiranju’ takvih lista.

Naravno, ljubitelji duhovne muzike i/ili prasadama neće niti ovaj put biti zakinuti.

Autor
Kategorije gosti

← Starije Novije →