Objavljeno
Komentari Nijedan

Danas je dan pojave Gospodina Narasimhadeva, ali naša udruga ne organizira nikakav posebni program, odn. idemo na program u Hare Krišna centar u Lendavu.

No, razlog današnjeg pisanja je da smo sretni da Vas možemo obavijestiti da je – konačno – naša arhiva kompletirana1 svim predavanjima iz ciklusa Bhagavad-gite.

Nažalost, iz razno-raznih razloga, potrajalo je malo duže, ali se nadamo da ćemo uskoro započeti s novim odjelom u arhivi koji će pohranjivati audio zapise predavanja u sklopu projekta “Krema vedske mudrosti”.

Do tada, slobodno nam se javite ukoliko imate kakve primjedbe, probleme s audio zapisima ili možda kakve pohvale.

Vaši sluge iz Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama”

1 Kao i obično, bhakta Mario je odlično obavio svoj dio posla, ali zapelo je s webmasterom.

Autor
Kategorije novosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Pred nama je novi termin za predavanje u sklopu projekta “Krema vedske mudrosti” i shodno tome, očekuje se da napišem još jednu najavu kako bih cijenjene posjetioce odn. čitatelje našeg bloga pokušao barem donekle upoznati s onim što mogu očekivati.

No, poučeni iskustvom s prošla dva predavanja, ovu ćemo najavu nasloviti poslovicom koju smo upotrijebili prošli put, jasno aludirajući na našu nesposobnost da se držimo zacrtanog plana.

To bi možda mogao biti i dovoljno dobar razlog za jadikovanje ili traženje kojekakvih izgovora u pokušaju opravdavanja naše nemoći. No, upravo suprotno, okrenut ćemo ploču naopako, te se potruditi izvući najviše od situacije u koju smo dovedeni.

Naime, u ovom teškom trenutku sjećamo se mudrosti jednog dragog duhovnog učitelja1 koji bi običavao reći: “Ukoliko želiš nasmijati Krišnu, pričaj Mu o svojim planovima!”

Razmišljajući o toj mudrosti, pada nam na pamet da smo možda, nekom ludom srećom, dobili tračak milosti Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne koji se može samo slatko nasmijati čitajući naše najave o planiranom broju stihova koje ćemo obraditi pojedinim predavanjem.

Zato ćemo (barem) ovaj put odustati od te navike i samo Vas upućujemo da pročitate ono što smo najavljivali prošli i pretprošli put, a za naredni program recimo da se održava u utorak, 6.-og svibnja 2014.-e godine na našem “starom” mjestu — u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec — s početkom u, nadamo se2, 19 sati.

Dođite i počujte kako Gour-Gadadhara Dasa pokušava nasmijati Svevišnjeg Gospodina Šri Krišnu…

1 Radi se o Njegovoj Svetosti Bhakti-tirtha Swamiju

2 Ne možemo garantirati točan početak programa jer je u posljednje vrijeme bilo puno padalina u našim krajevima, a svi znamo što to raste kao ludo poslije kiše.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Eto, i štafetna palica je predana tako da ove subote, 3.5.2014. imamo u biti najavu dosadašnjeg najavljivača naših programa.

Znači predavač je Gour-Gadadhara Prabhu, za glazbeni dio je odgovoran Dharma-vatsala Prabhu, već naširoko poznat po svojim divnim i devocijskim bhajanima (duhovnom glazbom), a kulinarski dio ovoga puta će organizirati mataji Padmavati i Jahnava.

Mjesto radnje je već svima manje-više poznato, Stari Hrast, prostor na 1. katu, ulica Dr. Ivana Novaka 36, Čakovec s početkom u 17 sati.

S obzirom na ekipu koja “nastupa” ove subote osobno ne sumnjam u dobar štimung, duhovnu atmosferu i inspiraciju.
 

Autor
Kategorije Večer vedske kulture

Objavljeno
Komentari Nijedan

Najava za slijedeći program u organizaciji Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama” koji se održava u utorak, 22. travnja 2014.-e godine započet ćemo dobro poznatom latinskom poslovicom: “Repetitio est mater studiorum” ili kako se to obično prevodi kao “Ponavljanje je majka znanja”. Ova poslovica se, dakako odnosi na našu prošlu najavu u kojoj smo najavili diskusiju niza stihova koje je Šrila Prabhupada uvrstio u poemu nastalu Njegovim pristankom u luku Boston.

Kao što možete pretpostaviti, opet nismu ispunili planiranu kvotu, pa ćemo zato ovaj put manje planirati, ali također nemamo izbora, pa moramo dirnuti “zlatne stihove” Šrimad Bhagavatama koji pružaju nadu za one duše koje smatraju da za njih nema pomoći jer ne mogu slijediti najjednostavniji proces koji je opisan u stihu 1.2.14 Šrimad Bhagavatama:

“Zato, s jednousmjerenom pažnjom, osoba treba neprestano slušati o, slaviti, sjećati se, te obožavati Božansku Osobu koja je zaštitnik bhakta.”

Jednostavno za jednostavne…ali, bivajući svjestan našeg palog stanja, Šrila Šukadeva Goswami će nam dati formulu koja se zove “Nada za beznadežne”, pa zato nemojte propustiti ovu jedinstvenu priliku saznati kako se naoružati nadom za uspjeh u (duhovnom) životu koja nam je svima itekako potrebna.

Sve to se dešava, kao i do sada, u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec, s početkom u 19 sati.

Kako prošli termin nije bilo predavanja radi proslave dana pojave Gospodina Ramaćandre, nadamo se da je svatko barem pokušao staviti na kušnju recept koji smo imali prilike čuti toga dana…vjerujte, dobro se uklapa u ono što nas čeka ovaj utorak.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

…sve je laganije, pa se stoga nadamo da ne trebate bolju pozivnicu za subotnji program u sklopu projekta “Večer vedske kulture” koji se održava 19.4.2014.-e godine s početkom u 17 sati u centru “Namaste” na adresi Ivana Milčetića 2 u Varaždinu.

U posljednje vrijeme imamo malo komunikacijskih problema — nije zbog novih trošarina — pa Vam ne možemo pružiti (pre)više detalja u svezi narednog programa.

Jedno je sigurno — nakon prošlog pokušaja da nas “prevesla” u Čakovcu, uvjereni smo da Ritudvip Prabhu sprema opasno iznenađenje na domaćem terenu.

Kao što to obično biva, on će sam biti kreator transcendentalnog raspoloženja birajući ‘muzičku podlogu’, a što se tiče predavanja, znamo da možemo očekivati svašta.1

Također, poznavajući ostale sudionike u organizaciji programa, obećajemo da nećete ostati razočarani kako uređenjem interijera, tako i gastronomskom ponudom.

Treba li još nešto reći?

Pa samo jednu stvar: dođite, podržite program svojim dolaskom i, ako možete, nekim skromnim/dobrovoljnim prilogom kako bismo bili u mogućnosti nastaviti “tradiciju” koja je hvale vrijedna.

1 Ukoliko ne razumijete o čemu se radi, onda je to razlog više da dođete i provjerite.

Autor
Kategorije Večer vedske kulture

← Starije Novije →