Objavljeno
Komentari Nijedan

Ukoliko Vas je zaintrigirala životna priča Šrila Narade Munija koja opisuje način kako postati uspješan na duhovnom putu, onda imamo dobre novosti…

Naime, pred nama je nastavak diskusije u kojoj ćemo čuti kako je Šrila Vyasadeva u potpunosti iskoristio prisustvo svog duhovnog učitelja kako bi u detalje saznao sve pojedinosti njegovog životnog puta.

Biti ćemo u prilici čuti da niti Naradi Muniju nije u životu teklo samo “med i mlijeko”, pa stoga ne trebamo očekivati niti da će naša životna priča biti značajnije drugačija.

Vrlo je važno da razumijemo da sve dok imamo tzv. “tjelesnu koncepciju” života ne možemo očekivati da ćemo kušati istinsku sreću. Naprotiv, sve ono što smatramo srećom i zadovoljstvom je samo, kao što smo diskutirali prije neki dan na “Večeri vedske kulture”, privremeno skretanje koje u konačnici uopće ne pridonosi rješavanju naših istinskih problema.

Kako to rade ‘istinski majstori’ možemo naučiti slušajući duhovne veličine poput Šrila Narade Munija, pa Vas zato pozivamo da nam se pridružite u utorak, 7.-og listopada u 19 sati na prvom katu zgrade “Stari hrast” na adresi Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec gdje će Gour-Gadadhara Dasa održati nastavak predavanja “Moja životna priča”.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nastavak radionice koju smo održali prošli put uzeo je svo vrijeme predviđeno za naš program u sklopu projekta “Krema vedske mudrosti”. (Opet) smo čuli da se nekima od Vas zaista sviđaju ove radionice o čemu smo i diskutirali na našoj redovitoj sangi. No, kako bi naše radionice imale ‘dovoljno teksta’ odn. kako bi zaista bile ispunjene, vrlo je važno da nastavimo s diskusijom Šrimad Bhagavatama.

Naime, (opet) se nije ispunilo optimistično predskazanje da će nam ostati nešto ‘viška’ slobodnog vremena, pa tako sve ono što je bilo u ‘rezervi’ prošli put, sada dolazi ‘na naplatu’

U ovom slučaju čeka nas jedna istinita životna priča koja je nalik “slici koja govori više od tisuću riječi…”

Šrila Narada Muni žarko želi da njegov učenik Šrila Vyasadeva ispuni instrukciju i sastavi Šrimad Bhagavatam za zadovoljstvo Svevišnjeg Gospodna Šri Krišne te duhovnu dobrobit svih živih bića, pa stoga priprema ‘injekciju inspiracije’.

O čemu se radi?

Narada Muni će ispričati svoju životnu priču koja na najbolji mogući način ilustrira duhovnu moć slušanja tema o Apsolutnoj Istini koje dolaze s usana pročišćenih duša, te služenja istih…Iako nije imao početak koji bismo mogli poželjeti, sveti mudrac Narada je živi dokaz što u našem životu može značiti milost bhakta

Ostaje samo jedno pitanje: jesmo li spremni za nju?

Možda nam ispovijest Šrila Narade Munija ponudi odgovor, pa Vas stoga pozivamo da dođete na predavanje “Moja životna priča” koje će Gour-Gadadhara Dasa održati u novom/starom prostoru — 1. kat zgrade “Stari hrast” na adresi Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec, u utorak, 23.9.2014.-e godine s početkom u 19 sati.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošli put započeli smo radionicu s ciljem da pokušamo primijeniti metodologiju Šrila Vyasadeva u rješavanju naših konkretnih problema s kojima se suočavamo u svakodnevnom (duhovnom) životu.

Nadamo se da ćemo uspješno završiti radionicu za koju smo dobili pozitivne komentare za prvi dio.

Ukoliko budemo efikasni, možda nam ostane i nešto vremena da nastavimo s diskusijom petog poglavlja prvog pjevanja Šrimad Bhagavatama u kojem Šrila Narada Muni priča svoju životnu priču…

Naime, dijeleći svoje osobno životno iskustvo želi inspirirati svog učenika Šrila Vyasadeva da ustraje u pokušaju ispunjenja njegovog uputstva da za dobrobit svih živih bića sastavi Šrimad Bhagavatam opisujući transcendentalne zabave Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne.

No, to nije sve i za ovaj put imamo malu novinu — od ovog puta programi Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama” se u potpunosti sele u prostore multimedijalne dvorane na 1. katu zgrade “Stari hrast” na adresi Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Ono što ostaje po starom jest da je ulaz na program slobodan odn. slobodni ste ostaviti svoju proizvoljnu donaciju, a predavanje odn. radionicu će održati/voditi Gour-Gadadhara Dasa s redovitim početkom u 19 sati.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Najavljujemo još jedno večer vedske kulture, ovoga puta sa malom promjenom termina. Naime više termini neće biti subotom kao što smo svi navikli, nego nedjeljom. Znači program će biti u nedjelju, 7.9.2014. u “klasičnom” terminu u 17 sati na dobro nam znanoj lokaciji, ulica Dr. Ivana Novaka 38 (Čakovec) ili tzv. “Stari hrast” 1. kat.

U goste smo pozvali poznatog predavača iz Varaždina, Ritudvip Prabhua, koji će biti zadužen ne samo da nas obogati i poduči o temi Vedske kulture, šta je to kultura uopće, šta su to Vede i na kraju krajeva šta Vedska kultura zaista znači i predstavlja, nego je također zadužen i za glazbeni dio večeri, tzv. bhađane.
Na kraju, za završni dio večeri Vedske kulture za Vas smo pripremili vegetarijanske delicije!
Ulaz je naravno, kao i uvijek besplatan, svaka donacije je dobro došla.
Sve Vas srdačno pozivamo i nadamo se da ćete svojim dolaskom upotpuniti ovaj program!

Autor
Kategorije Večer vedske kulture

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nastavljamo s diskutiranjem uputstava koja Šrila Narada Muni upućuje svom učeniku Šrila Vyasadevu kako bi ga inspirirao da za dobrobit svih živih bića sastavi Šrimad Bhagavatam.

Kako je unutarnje nezadovoljstvo njegovog učenika bilo neposredni povod za dolazak Šri Narade na ‘mjesto događaja’, bilo bi veoma počno proučiti metodologiju koju je Vyasadeva primijenio kako bi na odgovarajući način riješio svoj problem.

Naime, njegova analiza je npr. odmah eliminirala bilo kakav izvanjski element kao mogući uzrok njegovog problema koji se očitovao osjećajem praznine u srcu…

Iz tog razloga, nakon što završimo diskusiju Naradinih uputstava, nadamo1 se da ćemo imati vremena i za praktičnu radionicu u pokušaju da ovo veoma vrijedno znanje primijenimo na koristan način u svom vlastitom životu.

Stoga, dođite osobno i pozovite svoje prijatelje i rođake koji vole ‘praktičniji pristup’ na novo predavanje/radionicu u sklopu projekta Krema vedske mudrosti koju će održati/voditi Gour-Gadadhara Dasa u utorak, 26.8.2014.-e godine s početkom u 19 sati u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec.

1 To je već bilo u planu za prošli put, ali, opet, se pokazalo da stvari nisu pod našom kontrolom.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

← Starije Novije →